24. 04. 2010.

avast! Free Antivirus

www.avast.com/free-antivirus-download

Jedan od najboljih besplatnih anti-virusnih programa na tržištu. Ne opterećuje kompjuter suviše, a obuhvata zaštitu od virusa, spajvera (spyware) i rutkitova (rootkit), kao i zaštitu od zaraženih Internet strana.

Kao posebno korisna opcija, izdvaja se "boot time scan", koji omogućava proveru sistema pre podizanja Windows-a, kako bi se eliminisale infekcije koje se pokreću zajedno sa samim operativnim sistemom.

Jedna od korisnih funkcija Avasta (od verzija 8.0) je i mogućnost jednostavnog uklanjanja neželjenih toolbarova i sličnih dodataka. Do ove alatke se dolazi otvaranjem Avasta, pa taba "Security". U delu "Tools" nalazi se "Browser cleanup". Klikom na veliko dugme "Start avast! Browser Cleanup NOW" pokrenuće se odgovarajuća komponenta Avasta.

Uputstvo za instalaciju i besplatnu registraciju može da se vidi ovde.

Na sajtu Avasta se može skinuti i aswMBR, specijalni alat za borbu protiv rootkit-ova i za popravku master boot record-a (FixMBR), kao i specijalni program za brisanje Avasta (aswClear). aswClear treba koristiti samo ako ima problema sa uklanjanjem Avasta na standardni način!

Ako želite da uklonite veze Avasta sa društvenim mrežama, evo načina: otvori se Avast > Settings > Community; tu se ukloni potvrda sa svih polja.

Prilikom instalacije nudi i instalaciju nepotrebnih programa (npr. Google Chrome).



Slični besplatni programi:
- Panda Cloud Antivirus Free
- Microsoft Security Essentials
- Bitdefender Antivirus Free
- Avira Free
- AVG Free
- Comodo Antivirus
- Comodo Internet Security
- ClamWin + Clam Sentinel

Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...