27. 04. 2012.

Sublight

www.sublight.me | www.sublight.si

Sublight je besplatan program, koji omogućava brzo i jednostavno nalaženje odgovarajućih titlova za filmove i serije.

Pre korišćenja programa, potrebno je proći kroz par koraka za podešavanje: potrebno je izabrati jezik interfejsa programa (srpski je podržan sa oba svoja pisma), zatim željene jezike titlova, kao i glavni video plejer (ukoliko se ne koristi neki od ponuđenih plejera, potrebno je selektovati opciju "None", pa u podešavanjima Sublighta (Settings > External application for video playback) naknadno označiti koji plejer se koristi.

Nakon toga moguće je tražiti titlove na dva načina:
1. tako što će se uneti ime u polje za pretragu
2. moguće je dodati pretragu putem Sublight-a u kontekstni meni ("desni klik") bilo kog filma (Settings > Explorer integration). Alternativno, moguće je dodati prečicu u "SendTo" folder.

Ukoliko se koristi druga metoda, dovoljno je kliknuti desnim tasterom na film, pa izabrati opciju "Find subtitles with Sublight Mini". U mini prozoru Sublighta će biti izlistani svi pronađeni titlovi. Dupli klik na neki od titlova pokrenuće default video plejer sa već učitanim titlom. Ukoliko titl ne odgovara, potrebno je ponoviti proceduru.

Program postoji i u portabl varijanti, a treba primetiti da "free" korisnici moraju da sačekaju desetak sekundi pre učitavanja titla. To je mala neprijatnost, kada se uzme u obzir kvalitet i jednostavnost ovog programa. Naravno, moguće je ukinuti to čekanje (plaćanjem, slanjem novih titlova...).





Slični besplatni programi:
- Subtitle downloader
- FileBot
- SubDownloader


Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...