28. 02. 2012.

MCShield

www.mcshield.net

PAŽNJA! Nakon najnovijeg ažuriranja Windowsa 7, 8 i 10 MCShield prijavljuje grešku sa naslovom "Application Error". Ovu grešku za sada nije moguće eliminisati, ali je važno napomenuti da MCShield svoj posao ipak obavlja kako treba i u potpunosti, a da je ova greška samo dosadna neprijatnost.

Veliki broj najraznovrsnijih e-zaraza danas se prenosi putem USB fleš diskova, eksternih hard-diskova i memorijskih kartica. Standardni anti-virusni programi obično ne mogu da se dovoljno efikasno izbore sa takvim problemima. Tu na scenu stupa MCShield.

MCShield je antimalware program zamišljen da spreči infekcije crvima putem prenosivih diskova (USB flash uređaji, memorijske kartice, eksterni hard diskovi, itd.). Program nije potrebno dodatno podešavati nakon instalacije, iako ta mogućnost postoji. Pri samom pokretanju program će izvršiti brzo skeniranje svih diskova (fiksnih i prenosivih) i zatim će se prebaciti u monitoring mode (čekanje na nove uređaje).

Ukoliko se priključi uređaj sa zaraženim fajlovima, ti fajlovi će biti blokirani, tako da se u ogromnoj meri smanjuje mogućnost zaraze kompjutera.

Ovaj program bi svako trebao da instalira na svoj kompjuter, kako bi smanjio mogućnost prenosa štetnih fajlova sa USB fleš diskova i ostalih "nosača podataka".

MCShield nije zamena za anti-virusni program, već je više njegova specijalizovana dopuna.

Info: prilikom ažuriranja MCShielda, nije potrebno isključivanje ili deinstalacija stare verzije programa - instalacioni fajl će sam da ugasi procese i odradi ažuriranje.

Detaljan opis i uputstvo (na srpskom i engleskom) nalazi se na zvaničnom sajtu.



Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...