30. 04. 2010.

CCleaner

www.piriform.com/ccleaner

CCleaner je besplatni program za čišćenje kompjutera sa Windowsom od privremenih i nepotrebnih fajlova, koji se nakupe tokom vremena. Ovo uključuje veoma detaljno čišćenje tragova korišćenja kompjutera i Interneta, kao i brisanje nepotrebnih stavki iz baze Registry. Sledeća dva koraka objašnjavaju osnovnu upotrebu CCleaner-a:

1. Čišćenje raznog e-đubreta: Cleaner > Analyze > Run CleanerKliknite na tab "Applications", pa tu podesite opciju čišćenje i brauzera (ovo manje-više važi za sve moderne brauzere, kao što su Firefox, Chrome i Opera) - ostavite odčekiranu samo opciju brisanja sačuvanih lozinki!


2. Održavanje "registry" baze Windowsa: Registry > Scan for Issues > Fix Selected IssuesNa ovaj način, brani se privatnost korisnika, ali se i kompjuteru omogućava da radi brže i stabilnije.

CCleaner ima mogućnost i da prikaže programe koji se pokreću zajedno sa Windows-om, omogućava brži pristup sekciji za deinstaliranje programa (u poređenju sa sporim otvaranjem sistemskog apleta "Add/Remove Programs" u Control Panelu), kao i prikaz System Restore tačaka.

NAPOMENA: "puna" verzija ovog programa uz sebe nudi i instalaciju reklamnog toolbara!

S druge strane, Slim i Portabl ("prenosna") verzije su čiste od te vrste reklama, a mogu se preuzeti sa strane Builds.Slični besplatni programi:
- Vit Registry Fix: Free Edition
- Wise Registry Cleaner Free
- Wise Disk Cleaner Free
- jv16 PowerTools Lite
- Comodo System Cleaner
- Disk Cleaner | Disk Cleaner Portable
- Advanced SystemCare Free
- BleachBit

2 komentara:

  1. Sta znaci kada mi se izgubi veza sa ekranom, pa cujem samo ton ,a slike nema i ne vidim kako da to povezem?

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...