11. 04. 2010.

FreeRapid Downloader

http://wordrider.net/freerapid/

Skidanje fajlova sa raznih fajl hostinga (Rapidshare, Mega, Hotfile,...) može da bude vrlo zamorno i dosadno. Jedno od jednostavnih rešenja za taj problem je program FreeRapid Downloader (FRD).

Njegova namena je automatsko skidanje fajlova - linkovi se prekopiraju iz web brauzera u FRD i onda on čeka trenutak za preuzimanje, a svi preuzeti fajlovi se uredno smeštaju na zadato mesto. Moguć je istovremeni download sa više različitih servera, automatsko ubacivanje fajlova iz clipboard-a (Options > Clipboard monitoring), automatska kontrola validnosti linkova (Options > Preferences > General > čekirati "Check for file existence on the server before downloading") i ažuriranje programa i dodataka za različite servere, a postoje verzije za Windows, Linux i MacOS.

Kratko uputstvo za upotrebu:
- pokrenuti FRD i pronaći na Internetu linkove (Rapidshare, Megaupload i slični)
- iskopirati te linkove
- u FRD-u kliknuti na dugme "Add URL(S)"
- u novootvoreni prozor uneti (pejstovati, nalepiti) iskopirane linkove, izabrati folder gde će se sve to skinuti i na kraju uneti opis (ovo nije neophodno, ali je zgodno tu upisati eventualnu lozinku, potrebnu za raspakivanje)
- pritisnuti dugme START - nakon toga FRD počinje preuzimanje



Treba znati da je za mnoge fajl-hosting servise, na žalost, potrebno unošenje tzv. "captcha" kodova, što je mala neprijatnost.



Bonus - skidanje videa sa Interneta (YouTube, Vimeo, xHamster...)

FRD omogućava istovremeno skidanje više YouTube video klipova. Moguće je podesiti željeni kvalitet skidanja klipova sa YouTube-a na sledeći način: Options > Preferences > Plugins > u listi selektovati YouTube > kliknuti dugme Options, pa tu izabrati kvalitet. Ovde se podešava i opcija direktnog izvlačenja audio komponente iz YouTube snimaka.



Ukoliko želite da izmenite izgled FRD-a (programi rađeni u programskom jeziku Java ponekad izgledaju drugačije u odnosu na standardni izgled programa za Windows), to je moguće uraditi na sledeći način: Options > Preferences > UI settings > pa u padajućoj listi izabrati neki od brojnih "skinova" (moj predlog je onaj sa imenom Windows).

NAPOMENA: za rad FRD-a potrebna je Java, koja se može skinuti odavde (32bit) ili odavde (64bit).

Ukoliko ne želite da instalirate Javu, moguće je koristiti jPortable (portabl Javu) i jPortable Launcher. FRD se u tom slučaju pokreće na sledeći način: pokrene se jP Launcher, pa se iz njega izabere frd.jar.

Moguće je automatizovati taj proces: desni klik na frd.jar > Open with > izabrati jP Launcher (i selektovati da se tako otvara ubuduće). Nakon toga, biće dovoljan (dvo)klik na frd.jar, da bi se FRD pokrenuo!

Slični besplatni programi:
- USDownloader
- Mipony
- JDownloader
- CryptLoad

Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...