15. 04. 2010.

KMPlayer

www.kmpmedia.net | www.kmplayer.com/forums
www.filehippo.com/download_kmplayer

The KMPlayer je besplatni, univerzalni video player (mada, može da se koristi i kao sasvim pristojan audio plejer). Ima ugrađenu podršku za veoma veliki broj video formata i kodeka (avi, divx, xvid, mkv, flv, mpeg, dvd...), kao i raznovrsne titlove (u stvari, moguće je istovremeno pustiti dva titla, npr. na dva različita jezika). Ovo znači da KMPlayer-u nisu potrebni dodatni kodeci za puštanje gotovo svih mogućih video fajlova! Ko želi, ima mogućnost podešavanja mnogih funkcija ovog moćnog plejera. Brz, stabilan, svestran.

KMP podržava zgodnu mogućnost nastavka puštanja filma od mesta gde je prethodni put prekinut (aktiviranje te opcije: otvoriti KMP, pritisnuti F2 > General > "Remember the played position of video files"), kao i puštanje bilo kog titla iz foldera u kome se nalazi film, pod uslovom da je u folderu samo jedan titl, čije ime nije bitno (KMP: F2 > General > "Load any subtitles in folder if there is no matching one"). Postoje i brojne funkcije, koje se tiču reprodukcije video materijala (moguće je "vrteti" isti video sve vreme, ali i odabrati početnu i krajnju tačku u nekom filmu, pa onda taj deo ponavljati, kao i ubrzavati, odn. usporavati snimak, usklađivati uživo film sa titlom itd.).

Izgled je moguće menjati putem brojnih skinova (neki od mojih omiljenih su Splash KMP, QQPlayer_EN, FoxyFellow_EN, wmp 11, wmp12, Real11_EN v2 i BSP), ali i jednostavnom izmenom boja skinova.

Odlično uputstvo za korišćenje ovog moćnog programa nalazi se ovde, a detaljan opis samog programa i njegovih funkcija ovde. Takođe, na YouTube-u se mogu naći brojni tutorijali, kao i zvanični kanal.

Ukoliko neko želi, moguće je koristiti DXVA za puštanje filmova u KMP-u: uputstvo na srpskom se nalazi ovde, dok je ovde topik o toj temi na zvaničnom forumu KMPlayera. Ukoliko želite deeeeetaljno uputstvo, pogledajte ovde.


UPOZORENJE: Prilikom instalacije KMP-a biće ponuđena i instalacija reklamnog tulbara i dodatnih programa. Moja preporuka je da se ništa od navedenog ne instalira! Opširnije o tome pogledajte na forumu MyCity.

Slični besplatni programi:
- PotPlayer
- Media Player Classic - Home Cinema: @VideoHelp.com | @XvidVideo.ru | @CodePack | Skins
- VLC Media Player Portable
- VSO Media Player
- SMPlayer

Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...