26. 09. 2010.

Maxthon 3

www.maxthon.com/mx3

Maxthon 3 (skraćeno: Mx3) je potomak nekada slavnog brauzera MyIE, koji se preko MyIE2, transformisao u Maxthon. To su bili najkvalitetniji brauzeri zasnosvani na jezgru Internet Explorer-a ("Trident").

Najnovija verzija, Maxthon 3, znatno je drugačija u odnosu na svoje prethodnike - toliko, da mnogi smatraju da je Mx3 praktično novi brauzer!




Šta ga toliko izdvaja od svojih predaka (ili starije braće?)?

Pre svega, Mx3 je "dual engine" web čitač! To znači da je njegov glavni "motor" za prikaz web strana izvanredni WebKit, isti onaj koji pokreće Chromium, Google Chrome, Apple Safari i još neke brauzere. Ovo Maxthonu omogućava prikaz svih savremenih sadržaja na Internetu (HTML5, brz prikaz kompleksnoh JavaScripta i razne druge vrhunske web tehnologije), uz očuvanje izuzetno visokog nivoa opšte bezbednosti.

Međutim, ako Mx3 naleti na neki sajt, čiji je sadržaj direktno optimizovan za Internet Explorer (npr. neki stari sajtovi, ili sajtovi koji koriste neke specifične mogućnosti IE-a), on će se automatski prebaciti sa WebKit "motora" na IE-ov Trident! Posledica ovoga je da za Maxthon 3 praktično ne postoje "nejasni" sajtovi.

Ukoliko korisnik želi, sam može da bira da li će Mx3 raditi u "Ultra" načinu (WebKit) ili u "Retro" načinu (Trident), jednostavnim klikom na ikonicu u produžetku adresnog polja.

Inače, Maxthon 3 uključuje mogućnost online čuvanja i sinhronizacije bookmark-a na svojim sigurnim serverima, kao i ugrađene opcije blokiranja reklama, popunjavanja sačuvanih lozinki, upravljanja putem miša ("mouse gestures") i istovremene pretrage na više pretraživača.

Mx3 je veoma upotrebljiv i stabilan program, za čiju probu imate moju apsolutnu preporuku!

Portabl verzija, koje se ne instalira, može se preuzeti sa sajta PortableApps.

Postoji nekoliko zanimljivih dodataka za Maxthon 3:

- MX3 Helper, nezvanična alatka koja menja neke postavke Maxthona 3



- MX3 UI Tweaker, nezvanična alatka za dodatna podešavanja interfejsa Maxthona 3


Slični besplatni programi:
- Mozilla Firefox
- Chromium
- Google Chrome
- Opera

Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...