07. 11. 2011.

Update Checker

www.filehippo.com/updatechecker

FileHippo.com (FHc) je poznati "biblioteka" za preuzimanje kvalitetnih programa. Odlikuje se jednostavnim dizajnom i izborom korisnih programa, uz stav da kvalitet treba da bude bitniji nego kvantitet.

Osim mogućnosti skidanja brojnih programa, FHc nudi i jedan svoj program - Update Checker. Njegova svrha je provera dostupnosti novih verzija programa. To se radi tako što Update Checker prvo prelista kompjuter, pronađe sve podržane programe, a onda njihove brojčane oznake verzije uporedi sa oznakom najnovijih verzija na sajtu FHc.

Dobijeni rezultat se izlista u predefinisanom brauzeru (ili bilo kom drugom - to se podešava u podešavanjima programa), sa mogućnošću brzog preuzimanja svih programa koji imaju ažurirane verzije.

U podešavanjima (klik na link "Settings" glavnog prozora Update Checker-a) moguće je podesiti jezik, u kom brauzeru će rezultati biti prikazani, da li će se prikazivati samo finalne verzije programa ili i "bete" (tj. nedovršene verzije), kao i još neke sitnice.

Važno je napomenuti da Update Checker proverava ažurnost samo programa, koji su predstavljeni na sajtu FileHippo.com (mada, to obuhvata veliki broj uobičajenih programa, drajvera i slično). Postoji i portabl verzija.


Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...