11. 04. 2012.

PDF Password Remover

www.pdfpasswordremover.com


NAPOMENA: ovaj program više nije besplatan!
Poslednja besplatna portabl verzija (1.1.0.2) nalazi se ovde.



Besplatan program za uklanjanje lozinke ("owner password") koja onemogućava izmene i kopiranje PDF fajlova. PDF fajlovi sa ovom vrstom zaštite obično ne mogu da se štampaju, da se kopira selektovan tekst, da se popunjavaju polja u formularima i slično. Ovaj jednostavan i moćan alat će ukloniti takvu zaštitu gotovo trenutno, pa će se nakon njegove intervencije dobiti nov PDF fajl, potpuno bez zaštite.

Upotreba je krajnje jednostavna: potrebno je pokrenuti program, a zatim na njega prevući ("drag&drop") zaštićeni PDF fajl. Zaštita će biti uklonjena automatski, a u donjem levom uglu se nalazi link, koji otvara folder u koji je smešten dekriptovan fajl.

Važno je shvatiti da PDF dokument može da ima dve vrste zaštite: "user password" (onemogućava čak i otvaranje dokumenta) i "owner password" (omogućava čitanje PDF fajla, ali ne dozvoljava kopiranje, štampanje i slične radnje). PDF Password Remover uklanja "owner password".

Što se tiče postavljanja ovakve zaštite na nezaštićen PDF fajl, i to je moguće uraditi lako i besplatno, pomoću programa PDFTK Builder Portable.

Program se može preuzeti i u portabl varijanti.



Slični besplatni programi:
- PDF Password Remover
- www.pdfunlock.com (online alat)

Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...