26. 09. 2012.

AVZ AntiViral Toolkit

@ Softpedia.com

AVZ je još jedan moćan alat za zaštitu kompjutera od virusa i sličnih e-štetočina. Ovaj program (zapravo: skup alata) je sposoban da uklanja veliki broj vrsta štetnih programa (adware, spyware, network worm, trojan horse, dialer, keylogger, rootkit...). AVZ je mali portabl program, koji radi veoma dobro, ali ipak nije program za početnike.

Iako je AVZ razvijen kao samostalni program, pre izvesnog vremena je kupljen od strane poznate anti-virusne kompanije Kaspersky.

U okviru programa se nalazi više korisnih alatki, kao što su ona za pregled svih programa koji se pokreću automatski sa Windowsom ili ona koja prikazuje programe koji u tom trenutku koriste Internet za slanje ili prijem informacija (to mogu biti brauzeri, plejeri ali i razni maliciozni programi).

Nakon pokretanja programa, biće prikazani rezultati analize, ali štetni programi neće biti uklonjeni. Da bi se uklonili, potrebno je "čekirati" odgovarajuću opciju u delu "Automatic actions". U delu "Search scope" treba označiti diskove, particije i foldere koje treba skenirati, dok se ažuriranje baze programa obavlja iz menija File > Database update (ili putem ovog linka).

U folderu AVZ-a se nalazi i veoma opširno uputstvo (na engleskom i ruskom), koje bi trebalo detaljno proučiti pre upotrebe ovog programa.

Napomena: AVZ nije zamena za anti-virus, već njegova dopuna za povremeno korišćenje i za "lečenje" zaraženog kompjutera.

Više informacija o ovom potencijalno korisnom programu može se videti na Wilders Security forumu, kao i na sajtu firme Kaspersky.

Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...