11. 02. 2013.

A-PDF INFO Changer

www.a-pdf.com/infochanger

A-PDF INFO Changer je softverska alatka, koja služi za čitanje i izmenu tzv. "metadata" podataka, ugrađenih u PDF fajlove. Ovi podaci uključuju ime autora PDF fajla, PDF štampač, kojim je PDF fajl napravljen i slične informacije. Do ovih informacija se dolazi desnim klikom na PDF fajl, pa izborom opcije "Properies" u meniju i na kraju izborom opcije "PDF Properties" (ili nešto slično). Ukoliko se tu nalaze podaci koji predstavljaju problem (pre svega, po pitanju privatnosti), A-PDF INFO Changer može da pomogne.

Nakon instalacije i pokretanja programa, potrebno je učitati PDF fajl (klikom na dugme "Open file"), pa zatim izmeniti ili izbrisati problematične podatke. Na kraju sledi snimanje izmenjenog fajla umesto postojećeg (klikom na dugme "Save File") ili uz postojeći ("Save As...").

Napomena: ukoliko kao PDF čitač koristite moćni PDF-XChange Viewer (što je, svakako, moja preporuka), A-PDF INFO Changer nije potreban - dovoljno je u PDF-XChange-u otvoriti PDF fajl, kliknuti na dugme "Properties" (ili CTRL+D), da bi se otvorio prozor za izmenu meta-podataka.

Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...