06. 05. 2010.

POP Peeper

www.poppeeper.com

POP Peeper je mali besplatni program, koji strpljivo u sistemskom tray-u (pored sata) čeka da na neki svoj POP3, IMAP ili webmail (Gmail, Hotmail, Yahoo...) nalog primite e-mail poruku. Kada se to desi, POP Peeper će obavestiti o prijemu na više različitih načina - iskakanjem glavnog prozora programa, malim obaveštenjem iznad ikonice u trayu, audio signalom... Omogućeno je pregledanje poruka na serveru, uz podržan HTML pregled. Ovo je zgodno rešenje za brisanje nepotrebnih poruka pre prijema u "poštansko sanduče".

Ukoliko je potrebno, POP Peeper može čak i da pošalje e-mail.

Pop Peeper je moguće koristiti i kao portabl program:
1. Skinuti instalacioni fajl i raspakovati ga (pomoću 7-zip, npr)
2. Obrisati $PLUGINSDIR i [NSIS].nsi.
3. Pokrenuti POPPeeper.exe.
4. Prilikom prvog pokretanja, videćete čarobnjaka za podešavanje. Obavezno izaberite opciju "Store data for portability" kad vas program pita za lokaciju za smeštanje podešavanja programa.
(Izvor: www.portablefreeware.com)

Ukoliko želite da sačuvate (bekapujete) podešavanja za e-mail naloge, sve što je potrebno sačuvati je fajl poppeeper.ini, pa ga kasnije treba vratiti nazad. Više informacija o bekapovanju (pravljenju rezervne kopije) Pop Peepera može se videti na zvaničnoj strani sa često postavljenim pitanjima (www.poppeeper.com/faq.php?q=backup).Slični besplatni programi:
- PopMan
- Mail Checker
- Magic Mail Monitor
- PopTray
- MetaProducts MailChecker

Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...