07. 07. 2010.

KlipFolio Personal

www.klipfolio.com


Na žalost, dalji razvoj besplatne verzije je prekinut!
Poslednja besplatna verzija (5.52 Rev1) može se preuzeti ovde.


Neuobičajen, ali vrlo zanimljiv i koristan program. Glavna namena mu je prikazivanje raznih informacija sa Interneta (i poneka sa lokalnog računara) u obliku preglednog sidebar-a ili "plutajućeg" prozora. Te informacije se predstavljaju u vidu "klipova", odnosno neke vrste mini-prozora. Nepotrebni klipovi se uklanjaju na sledeći način: desni klik na "titlebar", pa izborom "options" u padajućem meniju. Tada se otvara prozor sa podešavanjima KF-a, a u prvom tabu ("Klips") moguće je birati da li se želi prikaz pojedinih klipova.

KlipFolio može da prikazuje RSS fidove, slike, zauzetost procesora i RAM memorije, nove klipove na YouTube-u, razne vesti, vremensku prognozu, Facebook status i još mnogo toga. Sve to je uklopljeno u atraktivan izgled, koji se može dodatno prilagoditi putem skinova.

Nakon što KlipFolio preuzme sve vesti, dovoljno je postaviti kursor na naslov, da bi se pojavio mali iskačući prozor sa kratkim pregledom vesti. Klik na taj otvoreni prozor otvara kompletnu vest u glavnom Internet brauzeru.

Napomena:
RSS je porodica veb formata koji se koriste za objavljivanje sadržaja koji se često menjaju, kao što su novinski naslovi. RSS dokument sadrži ili sažetak sadržaja sa pridružene veb strane, ili čitav tekst. RSS vam omogućava da budete u toku sa izmenama i novostima sa nekog veb sajta potpuno automatski, a taj sadržaj se može uvesti u RSS aplikaciju na vašoj strani.
[izvor: Wikipedia]

RSS linkove je najlakše naći tako što ćemo potražiti uobičajenu narandžastu ikonicu; nakon toga, potrebno je iskopirati taj link u KlipFolio (desni klik na "titlebar" > Add > Add an RSS feed).



Preporuka!



Neki od zanimljivijih "klipova" za KlipFolio Personal:

- National Geography: Photo of the Day
- YouTube
- CPU Monitor; RAM Monitor; Process Monitor
- Currency Monitor
- Google News
- Flickr Explore
- Garfield; Dilbert

Objašnjenje kako napraviti "portabl" verziju KF-a: @ The Portable Freeware.

Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...