20. 09. 2010.

The Blob

binnenstad.hku.nl

Zanimljiva, bleskasta, vesela i, uz sve to, besplatna igra!

Radnja ove 3D igre je jednostavna: igrač je Blob, simpatična lopta iz svemira, koja je na neki način dospela u holandski grad Utreht. Ceo grad je bezbojan, dok stanovnici grada, koji se šetkaju po ulicama, u sebi nose različite boje. Blob treba da "iscedi" boju iz prolaznika i da, udaranjem o zidove, oboji okolne zgrade, ali i drveće, automobile i ostale objekte.

Da ne bi sve bilo tako jednostavno, pobrinuće se crni čovečuljci, tzv. "Ink agenti". Kada slučajno iscedite crnu boju iz nekog Ink agenta i Blob će postati crn. Tada će zgrade bojiti crnom bojom - a to nije poželjno! Zato igrač mora brzo da odvede Bloba do neke reke, gde će se sprati crna boja. Nakon toga, Blob kreće u novu potragu za šarenim stanovnicima Utrehta i bojenjem grada (potrebno je obojiti i slučajno obojene crne zgrade).

Blobom se upravlja pomeranjem miša, dok klik na oba tastera "glodara" ima svoje funkcije (levi: skok; desni: prikaz mape). Povremeno treba skupiti novčiće, a neke od specijalnih zgrada potrebno je obojiti nekom konkretnom bojom (za većinu zgrada nije važno kojom bojom se farbaju).




Na sajtu postoje linkovi za preuzimanje engleske verzije igre (link 1, link 2). Uz malo pretrage Interneta, moguće je naći i nezvaničnu portabl verziju ove zabavne igre.

2 komentara:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...