07. 03. 2011.

GrooveDown

www.groovedown.me

GrooveDown je besplatni program koji omogućava skidanje muzike sa sajta GrooveShark.com (više informacija o ovom odličnom on-line muzičkom plejeru pročitajte ovde).

Upotreba ovog programa je veoma jednostavna. Nakon preuzimanja programa i njegovog instaliranja, potrebno je pokrenuti ga. Otvoriće se prozor tog programa:



Sad je potrebno u odgovarajuće polje uneti ime pesme koja se traži, pa kliknuti na dugme Search. Nakon toga, u donjem delu prozora će se izlistati sve pronađene pesme. Klikom na plavi "plus", počinje preuzimanje pesme!

Evo i male napomene što se tiče podešavanja (Settings) ovog programa:



Pre svega, potrebno je odabrati folder u koji će se smeštati preuzete pesme.

Osim toga, potrebno je zadati šemu po kojoj će skinutim pesmama biti davani nazivi. Ovo se radi tako što se pritiskaju dugmići ispod polja "Custom Saveformat". Primera radi, ovako bi izgledala moja šema imenovanja: Artist[Space]-[Space]Title. Rezultat toga bi bila imena pesama oblika: Izvođač - Ime pesme.mp3

UPOZORENJE: I ovaj program, kao veliki broj drugih, pokušaće da ubaci neke neželjene sitnice (izmena pretraživača, promena početne strane u brauzeru):


HD video koji objašnjava upotrebu starije verzije ovog programa:
www.youtube.com/watch?v=BSh7-fPEl7M&hd=1

Za kraj:
Is downloading Songs from Grooveshark.com legal?
Short Answer? YES!

Ukoliko neko misli da ovaj program NIJE legalan i da mu nije mesto ovde, neka to napiše u komentaru, pa da zajedno vidimo da li je to tačno.

Slični besplatni programi:
- sharkThief
- Scilor’s grooveshark Downloader

2 komentara:

  1. Koliko ja razumem, ovaj sajt radi isto ono što radi i najpoznatiji sajt za šerovanje pesama na twitteru http://song.ly/ i nešto nisam primetio da im sude, da ih ruše itd. Uzgred budi rečeno, Power Twitter (dodatak za FF, Chrome i još neke browsere) song.ly player pokazuje direktno u twitter postovima.

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala, Wiz! :)

    I ja mislim da ovde ništa nije nelagalno (za sopstvenu upotrebu, naravno), ali reko' da kažem ;-)

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...