04. 10. 2011.

Wireless Network Watcher

www.nirsoft.net/utils/wireless_network_watcher.html

Wireless Network Watcher (WNW) je mali program, koji skenira bežičnu mrežu, na koju je priključen kompjuter sa kojeg se pokreće. WNW tada prikazuje listu svih kompjutera i ostalih uređaja koji su trenutno priključeni na tu bežičnu mrežu.

Za svaki od priključenih uređaja biće prikazani osnovni podaci (IP adresa, MAC adresa, proizvođač, ime kompjutera i slično). Iako manje iskusnim korisnicima ovi podaci neće mnogo značiti, jedna stvar će ipak i njima biti korisna: barem će znati da li se neko nakačio na njihovu mrežu.

Dobijeni podaci se mogu snimiti u više različitih formata (HTML, XML, CSV, TXT) ili se mogu kopirati u programe za tabelarne proračune (npr. Excel).

Od verzije 1.15, pod menijem Options nalazi se nova opcija - "Background scan". Kada je ova opcija aktivirana, WNW će u pozadini pratiti bežičnu mrežu i priključene uređaje. Po želji, moguće je uključiti i dodatnu opciju ("Beep On New Device"), koja će zvučnim signalom signalizirati svaki put kad se novi uređaj priključi na mrežu.

Iako je program napravljen za skeniranje bežičnih mreža, on može da prikaže i kompjutere povezane u LAN mrežu!

2 komentara:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...