11. 02. 2012.

UK’s Kalender

www.ukrebs-software.de

UK’s Kalender je besplatan i jednostavan kalendar, koji omogućava lako i brzo dodavanje obaveza, zadataka i ostalih vrsta podsetnika.

Program će strpljivo čekati u sistemskom treju (oblast pored sata) u obliku ikonice sa današnjim datumom. Dvoklikom na tu ikonicu, otvara se glavni prozor Kalendara. Sledećim dvoklikom na željeni datum moguće je dodati bilo kakav podsetnik, uključujući i podsetnike za događaje koji se ponavljaju (npr. nečiji rođendan, godišnjica i slično).




Program će o svim unetim događanjima obaveštavati na razne načine (zvukom, pokretanjem nekog programa ili određenog fajla itd).

Postoji više različitih mogućnosti prikaza - dnevni, nedeljni, mesečni, godišnji... Program se može preuzeti i kao portabl verzija, a preveden je i na neku kombinaciju srpskog i hrvatskog jezika (na sajtu se taj prevod tretira kao hrvatski, ali meni se čini da je ipak više srpski).

Nije moguće štampanje unetih podsetnika, ali je moguć izvoz u HTML, nakon čega je moguće dobijeni HTML fajl odštampati iz bilo kog brauzera.

Mala napomena: UK u imenu ovog programa ne označava Ujedinjeno Kraljevstvo, već inicijale autora programa (Ulrich Krebs).

Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...