09. 03. 2012.

SymMover

http://www.softpedia.com/get/System/File-Management/SymMover.shtml
www.mobasoftware.com/symmover.php

Program za jednostavno premeštanje instaliranih programa na drugu particiju ili disk.

Problem: osnovna particija (obično sa oznakom "C") je, nakon instalacije većeg broja programa i igara, postala tesna. Rešenje bi moglo da bude deinstalacija nekog programa ili igre, pa zatim instalacija na drugu particiju, na kojoj ima više slobodnog mesta. Ovo nije problem za male i jednostavne programe, ali može da bude zamorno za velike programe/igre, koje zahtevaju aktivaciju, kompleksna podešavanja i slično.

Rešenje: SymMover, program za jednostavno premeštanje instaliranih programa na drugu particiju ili disk. Upotreba je veoma jednostavna i svodi se na izbor programa za premeštanje i particije/diska na koji je potrebno premestiti taj program. Moguće je vratiti program na originalnu lokaciju, ukoliko se ukaže takva potreba.

Uputstvo za upotrebu ovog programa nalazi(lo) se na zvaničnom sajtu: symmover_help @ archive.org



Moguće je koristiti i manuelnu metodu pomeranja fajlova i foldera - objašnjenje se može pogledati ovde.

3 komentara:

  1. Imam jedno pitanjce.Volim ovako male a korisne programe.Posle nove instalacije windowsa,kada pregaziš c particiju formatiranjem,hoće li ovako premešten program ili igrica na d raditi i dalje kako treba ili...?

    OdgovoriIzbriši
  2. Nisam siguran šta bi se desilo u tom slučaju, ali verujem da to zavisi od programa do programa, tj. neki bi radili, neki ne.

    OdgovoriIzbriši
  3. Probao sam ako instaliraš isti windows radiće,barem ovih par igrica što sam probao...programe doduše nisam

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...