12. 06. 2012.

ShareX

www.getsharex.com

Jednostavan, ali vrlo koristan besplatni program, namenjen za upload slika, tekstova i raznih drugih fajlova na odgovarajuće Web servere, kao i na neki FTP server.

Program se integriše u "Send To" meni, tako da je dovoljno kliknuti desnim tasterom miša na željeni fajl, izabrati opciju "Send To > ShareX" i fajl će se, za nekoliko trenutaka, naći na izabranom Internet serveru, a link do fajla će biti prikazan u prozoru ShareX-a. Jednostavno, efikasno, brzo... Na ovaj način je moguće uploadovati i sadržaj "clipboarda".

Osim za upload, ShareX se može koristiti i kao veoma dobar alat za snimanje "screenshotova". Podržano je snimanje celog ekrana, aktivnog prozora, predefinisanih oblika (pravougaonik, zaobljeni pravougaonik, krug, elipsa, trougao, dijamant, poligon), slobodnih oblika, kao i snimanje poslednjeg snimljenog regiona na ekranu.

Podržan je veliki broj sajtova za hosting:
- slike: imgur, imageshack, tinypic, flickr, photobucket, twitpic, yfrog,...
- fajlovi: sendspace, rapidshare, dropbox, minus, ftp,...
- tekst: pastebin, paste2, pastee, slaxy,...

Nakon "uploada", otvoriće se prozor sa linkom (moguće je prikazati i "preview" slike) i mogućnošću skraćivanja linka putem nekog od servisa za tu namenu (goo.gl, bit.ly, tinyurl,...).



Slični besplatni programi:
- MakeShot
- Rightload

Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...