18. 06. 2012.

TEncoder + TX264

www.sourceforge.net/projects/tencoder

TEncoder je jednostavan program za konvertovanje većine video (i audio) formata. Program poseduje veoma pregledan grafički interfejs, iza koga stoje moćni Mencoder i FFMpeg (TEncoder će automatski izabrati optimalni "motor" u zavisnosti od izabranih podešavanja). Ukoliko se radi konverzija jednog audio formata u drugi, onda je preporuka da se koristi FFMpeg.

Podržani su gotovo svi značajni video formati. Moguće je "utisnuti" titlove direktno u sliku, što može da bude korisno ako se film gleda na nekom video plejeru koji ne podržava prikaz titlova (ili ako se video postavlja na razne on-line servise, kao što je YouTube).

Ukoliko je hardver kompjutera dovoljno snažan, moguće je istovremeno pokrenuti do 8 simultanih konverzija.

Još jedna od opcija je izvlačenje samo audio komponente iz nekog video klipa (to se radi tako što se u podešavanjima programa - u desnom delu prozora - za video kodek izabere opcija "None"). Moguće je i da se izvuče samo video komponenta, bez zvuka.

Da bi kvalitet konvertovanog videa bio što bolji, treba selektovati opciju "Do two passes encoding" - video će u tom slučaju biti kvalitetniji, mada će sama konverzija potrajati nešto duže.

Program podržava skinove, a predstavlja odličan izbor za početnike ili manje iskusne korisnike.





TX264 - www.sourceforge.net/projects/tx264

Ukoliko je potreban moćniji program za konverziju u MKV i/ili MP4, isti autor je napravio i TX264, grafički interfejs za x264.exe. Ovaj portabl program sadrži jednostavne, ali moćne opcije za konvertovanje u MKV i MP4 kontejnere, sa h264 videom i aac, ogg, mp3, ac3 ili flac audiom. Brojne napredne opcije se "kriju" iza dugmeta "Advanced options".



Slični besplatni programi:
- Format Factory
- XMedia Recode | portabl | uputstvo | video uputstvo
- Freemake Video Converter | download
- File Blender

Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...