10. 06. 2013.

Qwertick

www.nattyware.com/qwertick.php

Kako pretvoriti super moderni i visoko sofisticirani kompjuter u staru, analognu pisaću mašinu? Teško! S druge strane, ako samo želite da svojoj tastaturi dodate zvuk koji se dobijao pritiskom na bilo koje dugme na pisaćoj mašini, onda bi Qwertick mogao biti pravo rešenje.

Qwertick je izuzetno mali program (ispod 50 kB!), koji radi upravo to - dodaje zvuk svakom tasteru, čime se dobija efekat rada na pisaćoj mašini, ali uz sve blagodeti rada na modernom kompjuteru.

Nakon pokretanja Qwerticka, program će se smanjiti na veličinu ikonice u sistemskom treju (oblast pored sata). Od tog trenutka, svaki pritisak na tastere će proizvoditi zvuk, koji će se dodatno razlikovati ako se pritisne taster Enter (tada će se čuti zvuk prelaska u novi red).

Program nema nikakva dodatna podešavanja, osim mogućnosti privremenog gašenja zvukova: klik na ikonicu u treju, pa štikliranje reči "Mute".

Ovaj program spada u one apsolutno nepotrebne, ali ipak zanimljive, koji nam vraćaju mrvicu nekih prohujalih vremena.Slični besplatni programi:
- Home Typist

2 komentara:

  1. Zoni ovaj program je fenomenalan svaka cast preuzeo sam ga u komp,
    darko 79
    u vezi nch softvera potpuno ste u pravu,koristim word za otvaranje docx fajlova.hvala.

    OdgovoriIzbriši
  2. Darko, hvala na lepim rečima! :-)

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...