22. 08. 2013.

Ninite

www.ninite.com

Jednostavan, brz i bezbedan način za početno opremanje kompjutera potrebnim programima!

Ninite je Internet servis koji omogućava korisnicima automatsku instalaciju popularnih programa. Upotreba je krajnje jednostavna, čak i za potpune početnike:
  • potrebno je posetiti sajt Ninite.com
  • na početnoj strani se nalazi lista podržanih programa
  • izbor programa za instalaciju se obavlja standardnim štikliranjem kućica ispred imena programa (izaberite samo programe koji su zaista potrebni)
  • kad se izaberu svi potrebni programi, ostaje da se preuzme mali instalacioni program, klikom na dugme "Get Installer".

Nakon preuzimanja ovog instalera, ostaje da se on pokrene i da mu se prepusti da odradi svoj posao. Dakle, nema potrebe za kliktanjem na dugmiće "Next", "OK" i slično - Ninite će sve to uraditi potpuno automatski! Još jednu stvar je potrebno naglasiti: Ninite neće instalirati ponuđene reklamne tulbarove i slično e-smeće.

Prilikom instalacije odabranih programa, Ninite će na 64-bitne operativne sisteme instalirati 64-bitne verzije programa. Svi programi će se preuzeti sa zvaničnih sajtova autora (preuzimaju se finalne verzije, ne alfe, bete i slične test verzije) i biće instalirani u svoje predefinisane (default) lokacije (obično je to C:\Program Files).

Što se tiče jezika instaliranih programa, on će biti isti kao jezik instaliranog operativnog sistema. Ako je potrebno da se programi instaliraju na nekom drugom jeziku, uputstvo kako to odraditi se nalazi ovde.

Preporuka je da se preuzeti Ninite Installer sačuva, kako bi se povremeno u budućnosti koristio za ažuriranje (update) instaliranih programa. Ponovnim pokretanjem, Ninite će proveriti da li postoje nove verzije instaliranih programa, pa, ako postoje, automatski će preuzeti sva ažuriranja (neće ponovo preuzimati programe čije su najnovije verzije već instalirane).

Ukoliko se prilikom instalacije neki program ne instalira, on će u prozoru Ninite imati oznaku "Install failed". Tada je potrebno kliknuti na link "retry/reinstall", kako bi Ninite ponovo pokušao da preuzme i/ili instalira taj program.

Ninite podržava operativne sisteme Windows i Linux.

Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...