16. 08. 2010.

Kako skinuti Flash igricu?

Kao što je već opšte poznato, postoji veliki broj sajtova sa malim, opuštajućim Flash igrama. Takvi sajtovi su zanimljivi kada želimo da odigramo neku malu igru, ali je, naravno, važan uslov postojanje Internet veze. Ukoliko je neka igra posebno zanimljiva, bilo bi zgodno da možemo da je skinemo i igramo čak i kada ne postoji Internet konekcija.

Evo jednog načina kako da se to uradi:

a) Potrebni sastojci: Mozilla Firefox, AdBlock Plus (ekstenzija za Firefox), FlashPlayer standalone

b) Nakon instalacije potrebnih programa, potrebno je otići na sajt sa Flash igrama (npr. www.igre123.com) i tamo učitati željenu igru.

c) Kada se igra učita, stati kursorom na nju i pogledati gornji desni ugao igre - pojaviće se malo dugme "Block" (njegova namena je blokiranje sadržaja pomoću ekstenzije AdBlock Plus - naravno, u ovom slučaju ne želimo da blokiramo taj Flash sadržaj, već samo da vidimo link do same igre!).




d) Sada treba kliknuti na to dugme "Block", kako bi se otvorio prozor AdBlock Plusa u kome se vidi i direktan link do fleš igre (ili bilo koje animacije).

e) Sada iskopiramo taj link u Firefox, pa snimimo Flash fajl na hard-disk (File > Save page as).

f) dobijeni Flash file otvorimo pomoću samostalnog Flash playera - sada igru možemo da igramo i na punom ekranu!

Ukoliko želimo da ubuduće Flash player automatski otvara flash animacije i igrice sa kompjutera, potrebno je uraditi ovo: desni klik na skinutu Flash (SWF) igru > Open with > pa izabrati pomenuti standalone Flash Player.

Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...