02. 08. 2010.

Universal Extractor

www.legroom.net/software/uniextract

NAPOMENA: razvoj originalne verzije programa je stopiran, ali je dostupan open-source "fork", Universal Extractor 2 (UniExtract2). Ova verzija može da se preuzme sa sledeće adrese:
https://github.com/Bioruebe/UniExtract2

UniExtract je besplatan program, koji može da raspakuje praktično bilo koju vrstu arhive (zip, rar, cab, msi...). Ono što je zanimljivo kod ovog programa je mogućnost da se raspakuju instalacioni fajlovi mnogih programa, čime se može dobiti neka vrsta portabl programa! Važno je napomenuti da tako raspakovani programi ponekad neće raditi kako treba ili neće raditi uopšte, mada će najčešće sve biti u redu. Nakon raspakivanja instalacionog fajla, novodobijeni "portabl" program će se često nalaziti u podfolderu sa imenom {app}, unutar foldera sa istim imenom kao instalacioni fajl.

Namena ovog programa nije da zameni standardne programe za arhiviranje (npr. 7-zip), već da omogući raspakivanje nekih nestandardnih arhiva i instalacionih fajlova.

Povremeno nije loše apdejtovati interne fajlove Universal Extractora, koji služe za raspakivanje pojedinih tipova arhiva. Ovo važi, na primer, za InnoUnp, čija se najnovija verzija može preuzeti sa innounp.sourceforge.net

Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...