22. 01. 2011.

aBurner

www.aburner.ru
Prevod na engleski (Google Translate): goo.gl/Y4rri
@ SoftPedia

Veoma mali, ali moćan i kvalitetan program za snimanje ("rezanje") CD i DVD diskova, pod svim verzijama operativnog sistema Windows. Odlična besplatna, vrlo lagana varijanta glomaznom i pretrpanom Nero Burning Rom-u.

Pomoću aBurner-a mogu se snimati data diskovi (diskovi sa raznim dokumentima - tekstovima, slikama, mp3 muzikom, DivX filmovima i slično), audio diskovi i DVD video diskovi, ali se mogu i audio CD-ovi ripovati u mp3. Postoji i mogućnost pravljenja ISO i MDS/XMF "imidža", kao i izrada butabilnih diskova. Na jednom mestu se nalazi većina realno potrebnih opcija za rezanje diskova - malo je ljudi kojima ovaj "studio" neće biti dovoljan.

Program podržava gotovo sve varijante DVD rezača (SCSI, ATAPI, Parallel port, USB 1.1 i 2.0 i FireWire, tj. IEEE 1394), kao i razne Buffer Underrun sisteme (JustLink, ExacLink, Seamless Link, BURN-Proof, Smart-Burn, Power Burn, Safe Burn).

Audio diskovi se mogu direktno snimati iz brojnih podržanih formata (.mp3, .wma, .ogg, .asf, .flac - za mp3 nije potrebno instalirati dodatne kodeke). Ukoliko je potrebno, aBurner može da prikaže i dodatne informacije o DVD rezaču i disku ubačenom u njega.

Jednostavan pregled funkcija: link (engleski).

Program može da se preuzme sa sledeće adrese: www.aburner.ru/download.php?view.11
(to je kompletna verzija; ukoliko aBurner ne uspe odmah da "vidi" DVD rezač, potrebno je fajl "WnASPI32.dll" iz podfoldera "winaspi" prebaciti u glavni folder programa, tj. u folder u kome se nalazi fajl aburner.exe)

Staro ime programa: UsefulUtils Discs Studio
Stari sajt: ru.uus4u.com/page10.html



Slični besplatni programi:
- ImgBurn | portable
- CDBurnerXP
- BurnAware Free
- Ashampoo Burning Studio Free
- InfraRecorder
- cdrtfe Portable
- Tiny Burner

1 komentar:

  1. Free Blu-ray Software Collection: Free Blu-ray Player/Blu-ray Ripper/Blu-ray Burner

    http://www.leawo.org/tutorial/free-blu-ray-software.html

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...